MÜNİH/ALMANYA



Münih, Berlin ve Hamburg’dan sonra Almanya’nın en büyük 3. kentidir. Tarihte Alman Nazi Partisi’nin ilk temelleri burada atılmış. 2. Dünya savaşında ise çok fazla zarara uğrayan Münih’in tarihi 12.yüzyıla kadar dayanmaktadır.

Toplam 14 günlük gezimizi Münih- Salzburg- Hallstat- Viyana- Krakov şeklinde planladık. Münih için bir günü Dachau Kampı bir günü de Deutsches Müzesine olmak üzere 3 tam gün şeklinde planladık ancak toplama kampını ve müze ziyaret etmeyecekseniz 1 veya 2 gün fazlasıyla yetecektir.

Hava Nasıl Oralarda?
Kış mevsimi için oldukça soğuktu.

Bisiklet Dostu mu?
Münih merkez tam bir bisiklet dostu.

Para Birimi ne?

Euro

Marienplatz:

Münih’in merkez meydanı. 12. yüzyıldan günümüze kalmış olan binalarla çevrili. Eski ve yeni belediye binası, St Peters kirche, Bakire Meryem Sütunu bu meydan etrafında. Biz Christmas zamanı Münih'te bulunduk ve gerçekten birçok Avrupa şehrinde olduğu gibi bu dönem burası ışıl ışıl. Kurulan Noel pazarında bir şeyler yemek ve içmek gerçekten oldukça keyif verici. Bu dönem için şuna dikkat etmek gerek; 25 Aralık Noel akşamı ve Noel ertesi hayat neredeyse tamamen duruyor diyebiliriz. Mağazalar zaten kapalı ama restoranlar da kapalı. Kimi Mc Donald’s lar hariç.


Bakire Meryem Sütunu

Maximillanstrasse:

Önemli markaların bulunduğu büyük alışveriş caddesi.




Viktualienmarkt:

Marienplatz’a yakın yeme içme ve alışveriş pazarı.



Deutsches Museum:

Fizik, kimya, matematik, denizcilik, astronomi, jeoloji ve buna benzer daha birçok bilimleri ilgilendiren parçaların bulunduğu bir müze. Biz dolaşmaktan keyif aldık. Eğer daha öncesi buna benzer bir müze dolaşmadıysanız ve müze gezmeyi algılayabilecek yaşta bir çocuğunuz varsa kesinlikle tavsiye ediyoruz.







Hofbrauhaus:

Tarihi çok eskilere dayanan binanın içinde canlı performans yöresel müzikler ile Alman birası ve yemeklerini tatmak oldukça keyif vericiydi. İçerisi çok büyük. Restorana girin ve garsonun sizi oturtmasını beklemeden boş bulduğunuz bir banklı masaya oturun. Masanın tamamının boş olmasını beklemeyin. Uzun masaların eğer yarısı boşsa masada oturanlardan izin isteyip yanlarına oturabilirsiniz. Fiyatları da standart bir restorana göre fena değil. Film seti gibi ortamda siyah bira yudumlamak bizi çok mutlu etti, tavsiye ediyoruz.




Dachau Toplama Kampı:

Nereden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum. İlk Alman Nazi toplama kamplarından biri. Polis şefi Heinrich Himmler tarafından kurulmuş. 45 binden fazla kişiye mezar olan bu kamp sözün bittiği yer dedirtiyor. Giriş ücretsiz. Burayı dolaşmak rahat 2-3 saatinizi alır.



Bir çeşit işkence masası



Küçücük barakalarda yüzlerce kişi

Bu barakalardan onlarcası şuan boş olan bu boş arazide bulunmaktaymış.

Öldürülen insanların yakıldığı fırın, krematoryumlar...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİYANA/AVUSTURYA

MADRİD/İSPANYA

DUBAI/BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ