NİCE / FRANSA




Cote’d Azur yani Fransız rivierası kıyıları gezimiz kapsamındaki duraklarımızdan biri olan Nice’deyiz. Ancak Nice yazıma geçmeden önce 14 günlük güney Fransa rotamızdan bahsetmek istiyorum. Bu tatildeki amacımız öncelikle deniz, kum, güneş yapmak ve birkaç günü ise çevredeki popüler sahil şehirlerine zaman ayırmaktı. St Tropez’e 10km mesafedeki St Raphael’de bulunan bir koyda çadır kampı yaptık. Normalde konaklama bilgisi vermeyi tercih etmiyoruz ama bu kaldığımız kamp ile ilgili özellikle bilgi vermek istiyorum zira çok güzel, balıklar ile beraber yüzülebilecek, temiz ve kamp alanına sadece 20 metre mesafede plajı var. Adı Royal Camping. Burada mevcut hizmetler oldukça iyi. Diğer sahil şeritlerinin aksine koy içinde koy olması hem sıcak hem de dalgasız, ölüdeniz kıvamında olması sebebiyle biz çok beğendik., Önceden rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. 14 günlük tatilimizde burada konakladık. Farklı günlerde St Tropez,  Monaco, Cannes, Nice gezisi yaptık ve çok yakın olması sebebiyle hazır İtalya sınırına kadar gelmişken San Remo’ya da uğradık. Şimdi gelelim Nice’e dair izlenimlerimize;

Nice Fransa’nın 5. büyük şehridir. Nice’de bulunan ilk insan yerleşimleri çok eskilere, taa 400.000 yıl öncesine dayanmakta. Nice şehri ise Antik Yunanlılar tarafından 4. yüzyılda kurulduğu bilinmektedir. Şehrin ismi antik yunan zafer tanrıçası ‘Nike’ dan gelmekte.

Bizim tarihimize dair küçük bir anekdot ; Osmanlı Devleti  16. yüzyılda yaşanan Fransa-Almanya savaşında Fransa’ya yardım etmek amaçlı  Barboros Hayrettin Paşa komutasında buralara ayak basar.

Tarihte bu şehir hem İtalya hem Fransa sınırına çok yakın olması sebebiyle dönem dönem her iki ülkenin de yönetimine girmiş. Açıkcası şehri gezmeden önce klasik bir Avrupa şehri olduğunu düşünüyorduk ancak bu şehir bizi oldukça şaşırttı. Bir tarafta tarihi dokusu olmasının yanında şehrin eğlenceli havası insana oldukça keyif veriyor. Biz 1 tam gün dolaştık ama kesinlikle 1,5-2 günü hak ediyor. Tabi eğer plaj keyifi yapacaksanız süreyi kesinlikle uzatın deriz.

Hava Nasıl Oralarda?
Hani akdeniz sahilidir, Antalya gibi sıcaktır diye düşünmeyiniz. Enlem olarak Antalya’dan çok yukarıda olması sebebiiyle Antalya’ya nazaran daha serin ancak orta Avrupa’dan elbette daha sıcak gibi geldi bizim için.

Bisiklet Dostu mu?
Genellikle düz bir şehir, rahatlıkla bisiklet sürülebilir.

Notre Dame de Nice Bazilikası:
19. yüzyılda inşa edilmiş olan Roma Katolik bazilikası;



Jean Medecin:
Nice merkezde bulunan alışveriş caddesi.



Massena Square:
Oldukça geniş, merkez meydanlardan biri. Gecesiyle ve gündüzüyle oldukça keyifli bir cadde.





Promenade des Anglais:
Plajların olduğu sahil şeridi;




Cours Saleya:
Eski şehir kısmında bulunan bir çeşit Pazar.



Old Town:
Nice’in eski şehir bölgesi;
 
Pl Rosetti




Genel anlamda şehir sokaklarında gezmekten çok mutlu olduğumuz bir gezi oldu bizim için. Bu şehre çok yakın mesafedeki Eze köyünü de çok tavsiye ettiler ancak biz yorgunluktan Eze köyünün manzaralı fotoğrafını çekmekle yetindik.


Eze









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİYANA/AVUSTURYA

MADRİD/İSPANYA

DUBAI/BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ