MONSCHAU/ALMANYA



Monschau, Batı Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya’daki Eifel bölgesinde bulunan Aachen ilinin küçük bir tatil kasabasıdır. Kasaba, Eifel tepelerinin arasında Rur nehrinin dar vadisinde konumlanmaktadır. Monschau’yu turistik yapan etmen ise; 3 asırdan fazla zamandır pek çoğu hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelebilmeyi başarmış olan tarihi ahşap evleri ve dar sokaklarıdır. Bu kasabada bir günümüzü arnavut kaldırım taşlı, dar, yokuşlu sokaklarında  gezilip üstüne de merkez meydanında bir şeyler yiyip eve dönmek oldukça keyifli ve rahatlatıcı oldu bizim için.

Bisiklet Dostu mu?
Kasaba bisiklet sürmeye uygun değil. Çünkü parke taşlar ve eğer yüksek sezonda gittiyseniz kalabalık ve yokuş sürmenize engel olacaktır.

Hava Nasıl?
Yağmur yağma olasılığı her zaman var. Şemsiye veya yağmurluk bulundurun deriz.

Para birimi?
Euro

Kasabayı dilerseniz yürüyerek dilerseniz de aşağıda gördüğünüz trene benzer taşıtla İngilizce-Almanca anlatım eşliğinde gezebilirsiniz. 45 dakikalık turun bedeli 6,5 Euro. İşte o turdan birkaç resim;


Tarihi 13. yüzyıla dayanan Monschau kalesine yürüyerek de çıkabilirsiniz, yukarıda bahsettiğim turla da çıkabilirsiniz.




Kasabada geçmişte tekstil üretimi yaygınmış. Ancak tekstil günümüzde yerini turizme bırakmış olsa da geçmiş geleneklerini inatla sürdürmek istercesine  dantel mağazaları burada da karşımıza çıktı;




Haziran-Temmuz arasında belirlenmiş tarihlerde müzik festivali var. Tam da bizim gittiğimiz zamana denk geldi ve bando takımıyla karşılaştık.


Kasabanın merkez meydanı;


Çeşit çeşit dükkanlar mevcut burada;






Monschau sokaklardan, güzel manzaradan bize kalan birkaç anı;





Gezimizin sonunda meydanda bulunan Flosdorff Restoranda yemeğimizi yedik. Alman mutfağını sevmeyen bizi bu restoran oldukça şaşırttı . Çorba, açık büfe salata ve kırmızı ve beyaz et yemeği yanında patates kızarması oldukça lezzetliydi. Kesinlikle tavsiye olunur. Fiyatı ise Avrupa'daki turistik birçok yere göre uygun. The day of the soup günü yukarıda saydıklarım içecek de dahil iki kişi 34 Euro.

Hahnchen Florida

Rumpsteak Champignon

Günün çorbası

Salata

Gezi Notlarım;
* Kasaba içine kesinlikle araba park edemiyorsunuz, zaten sokakların darlığını görünce demek istediğimi anlayacaksınız Kasabaya girmeden önce girişe veya belirlenen park yerlerine park etmek mecburi.
* Eğer konaklamak isterseniz küçük küçük şirin oteller mevcut.
* Her zaman olduğu gibi magnet fiyatı vereceğim; 3 ile 5 euro arasında değişiyor.
* Sinema severler için, 2016 yılı ‘Collide’ filminin bazı sahneleri burada çekilmiş, bilgilerinize.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİYANA/AVUSTURYA

MADRİD/İSPANYA

DUBAI/BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ