MALAGA/İSPANYA



Sevilla’dan Granada’ya doğru yol alırken Malaga’ya da uğramadan olmaz dedik ve direksiyonu Malaga'ya çevirdik...
Malaga, Akdenizin ‘Costa del Sol’  yani 'Güneş Sahili’ olarak adlandırılan kıyı şeridinde kurulu bir liman şehri. Avrupa Kıtası'nın en güneyinde, Cebelitarık Boğazı'ndan 100 km, Afrika’dan ise 130 km uzaklıktadır. Picasso’nun doğduğu bu şehir, bir zamanlar Sevilla’nın fakir kuzeni olarak adlandırılsa da Endülüs bölgesinin 2. büyük şehri ve turizm açısından da yükselen değer olarak ifade ediliyor.

Hava Nasıl Oralarda?
Diğer endülüs şehirleri gibi burası da oldukça sıcak.

Bisiklet Dostu mu?
Bazı yokuşlu yolları sebebiyle bisiklet sürmek bir parçça zor olabilir.

Para Birimi?
Euro

Teatro Romano:
İsminden de anlaşılacağı üzere bir Roma tiyatrosu. M.Ö. 1. yüzyılda inşa edilmiş olan şehrin en eski yapılarından biridir.


Plaza de Toros:

Burası da Endülüs bölgesinin bir başka boğa güreşi arenası. 1976’da tarihi sanatsal anıt statüsünü almış.

Malaquetta:

Malaga plajlarından biri. Oldukça geniş sahil kenarında restoranlar da mevcut. Ayrıca bu plaj dışında başka başka plajları da mevcut.


Malaga Katedrali:
16. ve 18. yüzyıllar arasında inşa edilmiş olan bir katedraldir. Ziyaret günü ve saati önemli zira katedrali kapalı bulmanız olası.

Calle Marques de Larios:
Trafiğe kapalı alışveriş caddesi.



Gezi Notlarım:

* Eğer deniz keyfi yapmayacaksanız bu şehir için 3-4 saat yeterli diye düşünüyoruz ancak sahilde vakit geçirecekseniz süre yeterli gelmeyebilir.  Deniz suyu nasıl diye sorarsanız sanıyoruz boğaz suyu olduğundan bizim giremeyeceğimiz kadar oldukça soğuktu. Söz konusu Akdeniz olunca bizim Antalya'nın sıcak deniz suyu akla geliyor.

* Burası için de uzun siesta saati geçerli.

* Ayrıca şunu da belirtmeden geçmeyeyim. Eğer hazır buralara kadar gelmişken bir Cebelitarık Boğazı’na ayak basayım derseniz eğer Cebelitarık Boğazı İngiliz toprağı sayılması sebebiyle İngiltere vizesi isteniyor haberiniz ola....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİYANA/AVUSTURYA

MADRİD/İSPANYA

DUBAI/BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ